Как с 16% заетост нямаме легла в болниците?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как при спрян извън К19 планов прием и точно 8 660 хоспитализиране с коронавирус, нямаме легла в болниците, след като са 53 000 по официални данни на държавата? Та това са 16,3% заетост! Здравните власти алармират за изчерпване на капацитета в клиниките и предупреждават за предстоящ срив, но реалните числа се разминават с подобни прогнози.

„Ако натискът върху болниците продължи, лечебните заведения в София ще бъдат в колапс”, предупреди в неделя шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев в ефира на БНТ. „Още няколко дни и възможностите на лечебните заведения ще се изчерпят, медицинският персонал е на предела, а и персоналът е крайно число”, посочи той. Пенчев обяви, че през почивните дни заетостта на столичните болници е над 80%. Те са пълни, някъде няма вече свободни легла и не могат да приемат.

Пенчев обаче не конкретизира дали над 50% от хоспитализираните са в състояние за домашно лечение, както много лекари разказват отвътре. Общата им бройка за цялата страна е 8 660. Не е ясно как това може да е причина за „апокалипсис” при 53 хил. места общ капацитет на клиниките у нас.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар