Как така Волен Сидеров е против Ф-16, но министър на „Атака” подкрепя сделката със САЩ?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как така вие от „Атака” казвате, че сте против сделката за американските изтребители, а министърът от вашата квота в кабинета – Емил Караниколов е „за” и е част от преговорния екип?

На този въпрос се овъртоли депутатът от „Атака” Десислав Чуколов в студиото на БТВ. Водещата Цветанка Ризова му го зададе, след като Чуколов се възмути, че хората са толкова чувствителни по темата партийни субсидии, които са общо 40 милиона, а не виждат сделката за Ф-16, която е за над 2 милиарда. Чуколов косвено повдигна темата, за да атакува Каракачанов?

„Защо не питате Горанов и Борисов? Каракачанов не е взел еднолично решението за самолетите”, контира го Цветанка Ризова и няколко пъти напомни, че партия „Атака” е излъчила министър на икономиката, който е гласувал в подкрепа на сделката.

Чуколов не отговори и на въпроса защо „Атака” не изтегли Караниколов, като имат разминавания по темата.

Депутатът отговори и на въпроси, свързани с проведения днес коалиционен съвет, на който присъства и той, понеже Волен Сидеров е в Русия.

„На днешния коалицонен съвет беше повдигната темата, че има чуждестранни фондации, които спонсорират български партии, постави се въпросът за спонсорирането от фирми, въпросът за лозбима и решихме тези неща да бъдат изчистени в Закона за политическите партии и да бъдат ясни. Затова се договорихме с коалиционните партньори този закон да бъде оптимизиран, обясни Чуколов.

Попитан как ще оцелее „Атака” и какво ще стане с партийната им телевизия, той отговори така:

„От 2005 до 2009 година „Атака“ функционираше без партийна субсидия, а вкара в парламента 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше опонент на Първанов на президентските избори. Един гласоподавател като гласува за нас, в момента ние се отчитаме пред него всяка вечер по партийната ни телевизия „Алфа“. Ако субсидията бъде намалена на 1 лев, ще измислим някакъв начин да продължим да го правим. Толкова години „Атака“ е оцеляла, ще намерим начин да оцелеем”, подчерта Чуколов.

Дясната ръка на Сидеров заяви, че „Атака“ се обръща с апел към вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов – ако не може да се справи с битовата престъпност, да подаде оставка. Според Чуколов, лидерът на ВМРО не може да говори в бъдеще време „аз ще направя“, защото той е вече 2 години министър и би трябвало вече да отчита резултати, а не тепърва да пише концепции.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар