Как технологиите помагат срещу дезинформацията ще обсъдят на конференция водещи специалисти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 7 ноември 2023 г. в София ще се проведе второто издание на конференцията “Технологии срещу дезинформацията”. Фокусът на събитието е върху различните методологии, целящи идентифициране на пропагандни процеси, както и начините, с които новите технологии могат да помогнат в борбата с дезинформацията.

Организатори на форума са четири организации, разработващи решения в това направление: – институт GATE към СУ “Св. Климент Охридски”, Ontotext, Identrics и Sensika.Основната цел на конференцията е да се отправи поглед към информационната война в дигиталното пространство, стъпвайки на последните открития на водещи експерти в сектора.


Темите ще бъдат съсредоточени в два основни панела, свързани с:

  1. Анализ на методологиите, стоящи в основата на разпространението на манипулативно съдържанието. Модератор на панела ще бъде доц. Велизар Шаламанов (БАН).
  2. Представяне на разработените в България технологични решения, които противодействат на дезинформацията. Модератор на панела ще бъде д-р Никола Тулечки (Ontotext).

Събитието ще бъде открито от Тодор Тагарев (Министър на отбраната на Република България) и Божидар Божанов (бивш Министър на електронното управление), които ще очертаят мащаба на проблема с дезинформацията в България.

Конференцията е хибридна. Ще се проведе на живо в хотел Hyatt Regency Sofia и ще бъде излъчена онлайн в реално време. Участието в събитието е безплатно, но изисква регистрация.

Повече информация и форма за регистрация, може да откриете тук.

Съдържание на:
институт GATE

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар