Как фирма получи 13 бона за неосъществена делегация до Того – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как фирма получи 13 бона за неосъществена делегация до Того

inews.bg/Марио Евстатиев

Новосъздадена фирма е получила близо 13 хил. лв. за пътуване на българска делегация до Република Того в мандата на служебното правителство. Това става ясно от отговор на министъра на отбраната Красимир Каракачанов до депутати, предаде Офнюз. 

От изнесената информация става ясно, че в мандата на служебния кабинет е било подготвено пътуване на делегация, което обаче не е осъществено поради смяната на властта. Сключеният договор е с фирма “Таргет ТТИ – ОПС” ЕООД, която е регистрирана само месец преди да бъде осъществено планираното пътуване. 

Обикновено посещенията на български официални лица зад граница се осъществяват от дирекциите за протокол и връзки с обществеността. В този случай обаче дейността е преотстъпена на частна фирма и очевидно без обявяването на обществена поръчка, тъй като исканата сума не влиза в обхвата на Закона за обществените поръчки.

От отговора на Каракачанов става ясно също, че “Таргет ТТИ – ОПС” ЕООД е подписала с военното министерство договор, според който е имала задълженията да разработи програма за официалното посещение в Того и логистичен план на посещението, както и да съдейства за издаването на визи. А също така и: изпращане на писма, имейли, запитвания и други официални документи във връзка с официалното мероприятие; Проучване, избиране и резервиране на самолетни билети, хотели, зали и друга материална база и създаването на условия за ефективното провеждане на официалното посещение.

Крайният срок, посочен в договора, е 12 май 2017 г. в условията на очаквано предаване на властта в ръцете на редовен кабинет. 

Договорът предвижда също съдействието за издаване на лиценз на “ТЕРЕМ” ЕАД за доставчик в структурите на ООН. За придвижването на тази процедура фирмата е получила допълнително 1500 евро, както и отделно 250 щатски долара. 

Отделно от това има сключено и рамково споразумение с “Target TTI-OPS”, регистрирано в Гватемала и под “шапката” на което работи новосъздаденото българско дружество. Като управител на фирмата от българска страна е посочен майорът от резерва Мирослав Писов, който е и член на Центъра за изследване на асиметричните рискове и заплахи за сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион (ЦИАРЗС в ЮЕ и ЧР).

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар