Янев: Ако кабинетът реши да изпратим ракети на Украйна, това ни прави участници във войната

Как ще излезем от газовия капан? Говори Стефан Янев

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият служебен премиер и редовен военен министър Стефан Янев, напуснал поста заради несъгласие с политиката на кабинета „Петков”, разкри своята гледна точка около проблема със спряното синьо гориво от Русия.

Попитан как ще излезем от газовия капан, който щракна за България заради меко казано странното поведение на кабинета, на дуото „Петков-Василев“, Стефан Янев казва:

„Това е един хубав въпрос. За да кажем как ще излезем, за да намерим рецептата за лечение на този проблем, ние трябва да познаваме пълната история на заболяването”, пише „Труд”.

„Това, което имаме като медийна информация, показва, че изглежда капанът си го слагаме сами и той си щракна като резултат от нашите целенасочени действия.

В момента има хипотеза, която казва, че го правим сами, защото във веригата на доставки е важно да сложим едни посредници, които да прибират едни пари”, разкри бившият служебен премиер.

„Съответно по-високата цена да бъде отклонявана в определена посока. Всичко това не е в интерес на българските граждани, нито в интерес на българската икономика. Очаква се да бъде компрометирана производствената верига, което ще се отрази на крайната цена”, категоричен е Янев.

„Ефектът ще е допълнително покачване на инфлацията. За съжаление, вероятно ще бъда лош пророк, но воденето на тази нефокусирана върху българския интерес политика, липсата на ефективна защита на българските производители и на българските потребители, води именно до увеличаване на спиралата на натиск върху тях”, завърши генералът, който в момента стяга своя партия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар