Как ще изчезнат границите между филми и игри?

Как ще изчезнат границите между филми и игри?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Генеративният изкуствен интелект ще допринесе за размиването на границите между филм и игра”, според Гергана Грънчарова, геймър, продуцент на VR игри и участник в безплатното събитие, посветено на креативните индустрии Createch Summit.

Как виртуалната реалност, добавената реалност и метавселената ще променят начина, по който се забавляваме, работим, учим и общуваме? Това се обсъжда в новия подкаст “Trendy” на Dir.bg

Изкуственият интелект ще върши черната работа, за да ни остава време за важното на нас, хората, според Гергана, чиято компания разработва игри, оживяващи реклами, трейнинг симулации за обучения и други новаторски подходи. Реализмът в безопасна виртуална среда ще става все по-чест повод за дейности онлайн.

Според нея България и региона са интересни на света с изключително добре подготвените професионалисти в творческите индустрии. Тя смята, конкурентите продукти се създават тук чрез иновативно мислене по темата “Как да се достигне качеството с по-малко пари?”. “Хората тук са много работещи”, казва Гергана.

А за свободни позиции в креативните индустрии, може да посетите и новата платформа Work Talent

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Apple Podcasts – Anchor – Pocket Casts – RadioPublic


Източник: iStock by Getty Images, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар