Как 8-те фази на Луната влияят на живота ви?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новолуние, изгряващ полумесец, първа четвърт, растяща Луна, пълнолуние, намаляваща Луна, залязващ полумесец, последна четвърт – това са 8-те фази на Луната. Смята се, че всяка от тях има силно влияние върху действията и емоциите на човек. Но как точно? Вижте как 8-те фази на Луната влияят на живота ви?

Как 8-те фази на Луната влияят на живота ви?
 © iStock

Луната и нейното силно влияние

Според много философии връзката между Луната и човека е неразрушима. Тя се усеща особено силно от жените. Според астрологията Луната се свързва с жената, нейните емоции и дори в частност с плодовитостта.

Мистичната Луна се свързва с различни аспекти от ежедневието – емоционално и физическо здраве, работоспособност, дори късмет.

Ако опознаете силите на Луната през нейните различни фази, ще имате по-голям контрол над живота си, ще управлявате правилно енергията и дори начинанията си.

 

Подстригване според фазите на Луната >>>

Любопитни факти за Лунното затъмнение >>>

Поверия и суеверия за Луната >>>

фази на луната

 

Новолуние

Новолунието се свързва с месечния цикъл и се смята, че през този период жените трябва да си вземат почивка и да се оттеглят за кратко във вътрешния си свят. Това е време за ново начало, за презареждане на енергия. През този период не се препоръчва да се товарите с работа, да започвате нови начинания или да поемате ангажименти. Обърнете поглед навътре към себе си. Избягвайте да сте сред много хора, защото това изцежда енергията ви.

 

Изгряващ полумесец

Фазата изгряващ полумесец се свързва с намерения, желания и надежди. След кратката почивка през новолунието, плановете ви са готови да бъдат посети. През този период можете да работите върху идеите си, да правите планове, графици, да търсите позитиви и негативи.

изгряващ полумесец

 

Първа четвърт

Първата четвърт е седмица след новолунието. Затова в този период ще се появят някои предизвикателства и дребни проблеми, свързани с вашите планове. Сега е периодът за усилена работа. Край с мисленето и планирането, време е за действие. През фазата първа четвърт трябва да сте гъвкави. Но не се отклонявайте прекалено от предварително начертания график. Добрата организация на времето и задачите е от особено значение през периода.

първа четвърт

 

Растяща Луна

Периодът на растяща Луна е време, в което да направите равносметка: какво работи и какво не, какво и как да промените, заслужава ли си. Претеглете всички плюсове и минуси и ако трябва, изработете нови планове за действие. Растящата Луна ще ви даде възможност за да погледнете ясно на целите си. Винаги използвайте периода така.

растяща луна

 

Пълнолуние

Периодът на пълнолуние винаги е натоварен с купища емоции. Смята се, че човек е по-чувствителен, по-избухлив, по-темпераментен.Повишеното напрежения има различни проявления. Въпреки това по време на пълнолуние ще берете плодовете на труда си. Ако има време за възнаграждения, то това е този период. Използвайте пълнолунието, за да възнаградите или покажете уважение и обич на важни за вас хора. 

Бъдете търпеливи, понякога наградата идва под формата на нова възможност, познанство или контакт. Не търсете винаги материалното измерение, а се оглеждайте за потенциалните печалби и емоционалните удоволствия.

пълнолуние

 

Намаляваща Луна

Намаляващата Луна се свързва с благодарност, споделяне и ентусиазъм. Периодът ви носи удовлетворение от добре свършената работа. Можете спокойно да се облегнете назад и да се насладите на всичко постигнато. Използвайте намаляващата Луна, за да покажете любовта и благодарността си на всички, които са ви помогнали – време за мили думи, за специални жестове на внимание, за любов. 

намаляваща луна

 

Последна четвърт

Последната четвърт на Луната е фаза, която се свързва с прошката. Отърсете се от всички негативни мисли, от натрупания гняв, от силните емоции, които управляват живота ви. Сега е идеалното време за релаксиращи практики, ако те не са част от ежедневието ви. Няма по-подходящ период за душевно пречистване.

 

Залязващ полумесец

Отпочивайте и събирайте сили, пригответе се психически за нови начинания. Това е период, в който вероятно се чувствате изцедени. Залязващият полумесец често е време дори на отчаяние. Отдайте се на емоциите, лекувайте се психически, но не се оставяйте да ви завладеят. Не прибързвайте и с новите планове и задачи. Това е време, в който просто да кажете “Стоп!” на всичко.

залязващ полумесец

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар