„Калашников“ се похвали с рекордни печалби

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският оръжеен концерн „Калашников“ е изпълнил през 2022 г. 45 държавни поръчки в областта на отбраната и 24 договора в рамките на военно-техническото сътрудничество. Освен това компанията планира дейности по организация на производството в рамките на едно лицензионно споразумение, съобщи днес нейната пресслужба, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Това са най-мащабните договори в историята на компанията„, се казва в прессъобщението.През миналата година оръжейното производство на руския концерн се е увеличило с 40 процента спрямо 2021 г., достигайки рекордни резултати за последните 20 години.


Вижте най-новите версии на автомат „Калашников“ >> >> >>

Започнато е производството на автомата „Калашников АК-19“, с калибър 5,45 мм, на 9-милиметровия картечен пистолет „Калашников ППК-20“ и на самозарядните карабини „Сайга-9“ и Те Ер 3 (TR3) с оптически мерници.

През 2022 г. „Калашников“ е доставил първата партида от снайперските пушки „Чукавин“.

Освен това подразделението за инструментално производство на руската компания през 2022 г. е увеличило обема на своята продукция с 8 процента на годишна основа спрямо 2021 г.

Подразделението на „Калашников“ за производство на металорежещи машини през миналата година е реализирало продукция, която е равна на тази, постигната за предходните 3 години, от 2019 г. до 2021 г., отбелязва ТАСС.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар