Калоян Методиев: Борисов играе ролята на сърдитото дете – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Калоян Методиев: Борисов играе ролята на сърдитото дете

Стоп кадър/бТВ

Какво говори Борисов, няма никакво значение за това какво прави след това – той е цар на сюжетите и на сърденето – в крайна сметка прави нещо съвсем друго. Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ политологът и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев по повод изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ в късния следобед днес, че отиваме на избори “2 в 1”, провокирани от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Цялото усилие е за овладяване на държавата. Затова му трябват и регулаторите, и повече хора в комисии. Това, което говори, е ролята на сърдитото дете, което иска да му дадат повече, да му отстъпят повече. Това е и причината за хала в държавата, на който сме в момента, заяви Методиев.

След като беше ясна заявката, че той ще подаде оставка на 6 март, Борисов няма защо да се изненадва и да се прави на обидения фактор, посочи журналистът Асен Генов.

 

 

Борисов има основание да бъде гневен, защото в Румъния падна ореолът на новата надежда на българската политика Мария Габриел – австрийската партия посестрима на ГЕРБ потвърди позицията, че няма да ни пусне в Шенген и по суша. Тъй като нямаше как да излее гнева си пред европейските партии на форума на ЕНП, той го излиза върху партньорите си в управляващото мнозинство. А самият той не направи нищо да установи правила на игра със своите партньори. Можеше и да даде по-ясна инструкция на своите депутати, те също гласуваха за оставката на кабинета. Ако трябва да се сърди на някого, то е на собствения си организационен и лидерски капацитет, коментира Генов.

Борисов говори за смяна на петима министри, а слушахме за оценки от страна Денков и Габриел. Искам да чуя тези оценки. А кой ще даде оценка на Мария Габриел? Според мен тя се проваля като външен министър на България пред очите ни, добави той.

Не бива да се прави драма от това кога е подадена оставката Това беше уговорено преди девет месеца. Тук влизаме в модела “защо си с шапка, защо си без шапка”. Той търси повод да се скара, да се разсърди, да им извие ръцете преди т.нар. ротация. Той иска да има повече ресурси. Начинът, по който Борисов си представя управлението на държавата, е пагубен за държавата. ПП-ДБ са съучастници на възстановяване на модела “държава-бухалка”. Всяко отстъпление в момента ще е отстъпление от държавата. Изходът е да отидем на избори и да попитаме народа какво иска, подчерта Калоян Методиев.

В момента има надлъгване между двете групи и опит да се прехвърли вината за евентуални избори. Тази хипотеза не бива да се изключва, добави Методиев.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар