Калоян Паргов: Най-големият проблем на София е презастрояването – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Меморандумът за общи намерения между БСП и Камарата на архитектите в България е добра основа, но трябва да се конкретизира. Ние сме системна партия, не партия на статуквото. Отворени сме за разговори с оглед подобряване на ситуацията и решаване на определени проблеми, стига те да не противоречат на нашата програма. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на среща със зам.-председателите на Камарата на архитектите в България (КАБ) арх. Константин Пеев и проф. арх. Борислав Борисов. На нея присъстваха и общинските съветници от “БСП за България” Диана Тонова и Милка Христова, както и юрисконсултът на КАБ Емилия Ушакова.

“В София има много проблеми с градоустройство и в тази връзка се изисква нов подход. Трафикът, задръстванията и мръсния въздух вече не са сред водещите проблеми на столицата. В момента на преден план излиза проблемът с презастрояването на града”, изтъкна председателят на групата на “БСП за България” в Столичния общински съвет.

Паргов обясни, че в политиката на БСП е записано, че инвестициите, които се реализират в София, трябва да са в унисон и баланс с исканията и вижданията на столичани.

 “Обръщаме се към вас, за да стартираме конструктивен диалог и да работим заедно за подобряването на строително-инвестиционния процес и постигането на качествена архитектурна среда. Камарата на архитектите в България вече предприе редица стъпки в тази посока, като една от тях е внасянето в МРРБ на предложения за изменения и допълнения в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и в някои важни наредби. Инициативата е във връзка с промените в ЗУТ, приети от парламента в началото на годината, за които сезирахме президента, омбудсмана и Висшия адвокатски съвет относно тяхната противоконституционност. В резултат Конституционният съд образува дело по искане на омбудсмана за установяване на противоконституционност на част от новоприетите разпоредби в закона”, заяви зам.-председателят на КАБ проф. арх. Борислав Борисов. 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар