Калоян Янков за Доган: Какъв е той, че да не се яви пред Комисията “Росенец”? – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ще поканим Ахмед Доган в комисията “Росенец” да му зададем въпроси. Какъв е Ахмед Доган, че да не дойде на изслушването”, каза депутатът Калоян Янков, председател на парламентарната комисия “Росенец”, пред bTV.

По думите му процедурата е такава, че всеки един български гражданин – независимо дали е част от държавна институция или не, трябва да се отзове на покана за изслушване в Народното събрание.

“Това е задължение за всеки гражданин”, категоричен е Янков.

По думите му на територията на Росенец има общо 18 обекта.

От изслушванията до момента е установено, че Ахмед Доган използва основния имот, познат с името “сарай” за около четири месеца всяко лято.

“Сградата няма разрешително за ползване. Нито една сграда няма разрешение за ползване с изключение на трафопоста”, каза още Янков.

Друг фрапантен момент е кеят, който е част от имота.

“Само за три месеца е направен 280 метра кей. Този обект в морето е завършен. Това не е обикновена сграда, а обект, който се наблюдава от най-различни служби – този обект няма никакви книжа. Няма разрешение за ползване, няма разрешение за строеж, няма архитектурни планове, няма нищо”, уточни Янков.

Обяснението на фирмата собственик на обекта е, че въпросният кей съществува от 80-те години на миналия век, но най-обикновена справка в Google Earth показва, че той е изграден сега.

“Това пространство е черна дупка за законността в България. На всичкото отгоре, за да бъде узаконено като пристанище са положени подписите на трима министри от кабинета на Бойко Борисов – тези на Николай Нанков, на Росен Желязков и на Красимир Каракачанов”, каза още Янков.

Той допълни, че след изслушването на Ахмед Доган ще бъдат поканени и тези трима бивши министри, ако комисията сметне за нужно.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар