Камелия Нейкова: ЦИК трябва да подобри организацията на гласуването в чужбина

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По отношение на искането за оставка на ЦИК, аз смятам, че Комисията за двата месеца успя да свърши своята работа. Това заяви в “Денят започва”  по БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

“Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не смятам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също смятам, че по отношение на гласуването извън страната ЦИК трябва да положи максимално усилия при следващи избори, да подобри организацията”, каза Нейкова.

По отношение на организацията с приемането на протоколите от секциите извън страната Нейкова каза, че от години има затруднение до някъде заради наличието на т. нар. междинно звено, “създава се един временен комуникационен пункт, където пристигат всички сканирани протоколи”.

Председателят на ЦИК каза, че ще бъде направен анализ най-вече на времето, на движение на документите и всичко възможно да се подобри тази част от дейността.

“Да се скъси времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този временен комуникационен пункт, от него към ЦИК и обратното към секционните комисии”, каза Нейкова.

Според нея не трябва да се допуска при следващите избори толкова членове да чакат т.нар. освобождаване, за да могат да напуснат изборното помещение.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар