Камерата на Samsung Galaxy Note 10+ застана начело в тестовете на сляпо на MKBHD

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този декември за втора поредна година най-известният технологичен YouTube-ер в света MKBHD направи тестове на сляпо, изправяйки една срещу друга камерите на 16 актуални смартфона. И въпреки че това далеч не е категоричен показател за качеството на снимките с тези устройства, изненадващо е, че на финала се срещнаха два модела на Samsung. 

В селекцията за тестовете на сляпо на MKBHD попадат някои от най-добрите премиум модели за 2019 г., сред които iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note 10+, Huawei Mate 30 Pro, OnePlus 7T Pro, Sony Xperia 1 и Xiaomi Mi Note 10 със своята 108 МР камера. В микса има и няколко по-нестандартни решения като Roloye FlexPai. 

В няколко рунда MKBHD срещна различни двойки от тези устройства и разчиташе на гласовете на последователите си в социалните мрежи, за да определят кои са най-добрите снимки. 

Screenshot 2019-12-17 at 13.02.26

Всъщност тук идват детайлите, които показват, че този тест на сляпо, макар и абсолютно безпристрастен, всъщност не е професионален. Не просто защото гласуват непрофесионалисти, а защото снимките са качени в социалните мрежи и, както сам казва MKHD – не е важно дали имат супер детайлност, нито куп други иначе значими показатели. Според автора на теста накрая има значение коя е по-ярката снимка, която показва по-ясно и светло изображение.

Но пък изхождайки от логиката, че тези кадри в почти 100% от случаите се разглеждат тъкмо в социалните мрежи и върху екраните на смартфоните, проучването сякаш придобива стойност.

Screenshot 2019-12-17 at 13.03.52 

Така в крайна сметка се стига до финалния сблъсък, в който се изправят камерите на Galaxy Note 10+ и Galaxy S10e. От друга страна звучи съвсем адекватно, че тези две устройства са победили останалите съперници в двете си групи – те използват еднакви камери. 

Накрая последователите на MKBHD са гласували за Note 10+, който тази година е с най-добрата камера според това проучване. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар