Камили дисквалифицирани от саудитски конкурс за красота заради Botox

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десетина камили са дисквалифицирани от тазгодишния саудитски конкурс за красота “камила”, защото техните служители използвали Ботокс, за да ги направят по-красиви.

Камилата е символ на Саудитска Арабия, обяснява главният съдия от шоуто “Фаузан ал-Мади”.

Много неща се променят в Саудитска Арабия: страната получава първите си киносалони. Скоро жените ще могат да шофират.
В края на краищата властите се надяват да диверсифицират икономиката от петрола.

Но тъй като те се стремят да променят консервативното кралство, саудитските власти се опитват да изгладят пътя на реформата, като подчертават традиционните аспекти на своята култура.

А за бедуин от Арабия нищо не е по-важно от камилата, използвана от векове за храна, транспорт, като военна машина и спътник.

Така че властите развиват ежегодния месечен фестивал на камилите, който е преместен миналата година от отдалечената пустиня в покрайнините на столицата.

На едно скалисто пустинно плато, правителството е издигнало постоянно място за провеждане на водещите събития: състезания и състезания с комбинирани награди от 213 милиона риаали. (57 милиона долара)

Павилионът се отличава с търг, в който топ камилите могат да донесат милиони риаали.

Има хранителни сергии и магазини за сувенири, зоологическа градина с най-високите и най-ниските камили в света, музей с живописни каменни скулптури, шатри за дегустация на камилско мляко и гледане на тъкани от камилска козина, и планетариум, показващ как арабите яздили камили през пустинята, водени от звездите.

Организатори казват, че това селище ще се разраства през следващите години, тъй като князът Мохамед бин Салман – наследник на трона, министър на отбраната и ръководител на петролната и икономическата политика – поема юздите чрез новосъздадения официален камилов клуб с указ от миналата година.

“Визията е фестивалът да се превърне в световен, пионерски форум за всички хора, които ще дойдат за развлечения и знания”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар