Камиони и автобуси блокират утре центъра на София – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Превозвачите се вдигат на ефективен протест на 27 април от 10 часа. Той е срещу високите цени на горивата, ТОЛ системата и липсата на транспортна политика от страна на правителството.

Над 100 автобуса и 300 камиона ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента, както и от БНБ до катедралата „Александър Невски“ в София. След това превозвачите ще проведат протестно шествие. Такива акции ще има и в други градове като Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Русе.Исканията на сектора са премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което би довело до поевтиняването им с около 10-15 ст. за всеки български гражданин; намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца, както и държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз.


От бранша отчитат, че за изпълнението на поставените от тях искания ще е необходимо време и дават срок на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с национален протест и затваряне на магистрали и контролно-пропускателни пунктове.  

 

Източник:БГНЕС

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар