Кандидатът за финансов министър: 2024 г. – трудно постижим срок за еврото – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2024 г. е трудно постижим срок за влизането ни в еврозоната, заяви предложеният за финансов министър в кабинета на ИТН Пламен Данаилов по Нова тв. По думите му има много по-важни теми от еврото сега – ще има ли редовно правителство и с какъв бюджет ще работи служебното, ако стане редовен кабинет, както и здравната криза и парите за нея.

Данаилов заяви, че евентуалното ново правителство ще запази данъчните ставки такива, каквито са в момента, а в програмата му влиза и идеята за намаляване на ДДС.

Време за преразглеждане на Плана за устойчивост почти няма, може би ще бъдат преразгледани само някои проекти. Има риск, но ако се внесе до края на септември, министър Пеканов ме увери, че няма проблем да бъдат получени първите 13% от милиардите от ЕС, обясни още Данаилов.

Актуализация на бюджета “изглежда писана набързо”, в предложената от служебното правителство липсват пари за болнични на карантинирани заради коронавирус. Всеки карантиниран излиза в болничен за две седмици, а не са предвидени средства за това. 

Зависи каква е експертизата, но диапазонът е голям, може от 8-10 до 15 хил. лв. месечно да постигне едно вещо лице – така Данаилов отговори на Татяна Дончева, която в петък питаше как се издържа едно вещо лице в съда. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар