Кандидат за президент на БФС: Аз съм футболно камикадзе – БГ Футбол – Други

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за президент на БФС Георги Захариев сподели причините за участието си в изборите. Той бе гост в „Студио Дерби“, където говори по темата.

„Нещата са ясни на всички, но защо не се взимат мерки. Ще започна от това, че нещата, които говоря не са казвани за първи път. Нямам претенцията, че знам повече от останалите, но имам желание да се направи дебат и да се говори за проблемите. Защо наближавайки юни се крият? Кога написаха тази програма. Попитахте ли треньорите, направихте ли един анализ? Но това е в правилника на БФС, защото един месец преди изборите може да се кандидатираш. Трябва да има три месеца на дебати. Футболът се променя. Създава се Суперлига. Къде сме в това отношение? Трябва да мислим за бъдещето за следващите 15 години. Зрителският интерес намалява. Това е опит за спасение за тези отбори. Преди имаше спорове преди големите първенства да се стопират в даден часови пояси, за да е гледаемо българското първенство. Трябва да покажем на картата бъдещето на българския футбол. Не виждам дискусия. Националния отбор – падаме от Швейцария, Косово…Никой не се замислят къде играят играчите на Косово. Само в топ шампионатите, а следващия въпрос е защо нашите не са там?

Губим и младото поколение, защото те предпочитат да гледат геймъри. Не мисля, че нашите деца са по-малко талантливи от тези на Косово. Причината е, че и те са от семейства на емигранти – тренирали са в клубове, които са ги изградили. За мен държавата, БФС и треньорската школа трябва да правят повече за треньорите. Сега са оставили нещата сами да се интересуват и търсят“, заяви Захариев.

„Трябва да се работи от най-ранна детска възраст. Имаме страхотни таланти и трябва да се работи. Нещата са свързани и могат да се оправят – с желание, дебат и обсъждане. Да има дискусия. Нека го повдигнем на въпрос, защото го има задкулисието. Има звънене на отбори и всеки чака“, добави още той.

„Искам да говорим за футбол. Но трябва да се говори и за Изпълкома. За мен няма значение кой е вътре. В момента са 14 вълка и едно агне и избират какво ще се прави за вечеря. Може да си поставят една кукла на конци и няма да си губят времето да ходят. Зависимостите са големи и това трябва да се промени. Живеем в 21 век – Изпълкомът е тип Министерски съвет. Може да се промени устава на БФС. Може да има футболни референдуми през 2-3 месеца и да се питат клубовете. Решенията в момента се взимат от една шепа клубове и Изпълкома. В момента са 551 клуба, които да гласуват. Направих спрявка, че около 230 са в селата. Няма нищи лошо. Нека се знае колко от тях са на подчинение на Общините. Това е политическа връзка. Политиката е във футбола. Трябва да го кажем това. Трябва да се говори. Не мога да кажа, че не ме е страх, защото разбутвам къщичката на влиятелни и богати хора. Зад мен няма никой. Аз съм футболно камикадзе. Никой не знае какво да очаква от мен. На миналия Конгрес не видях програми. Имаше само обвинения и нападки. Нещата отминаха“, каза Захариев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар