Кантарджиев: Грипът поваля за два часа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Грипът поваля болните в рамките на два часа. Това за bTV Radio епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране на Столична община.

„Разликата между грипа и коронавируса е, че той те гепва за два часа. Получаваш висока температура, болки в мускулите, болка в гърлото, затруднение в дишането, кашлица и просто за два часа се сриваш и не можеш да станеш от дивана. Това е грипът. Докато коронавирусът, като започне днес да те боли гърлото и не спазваш това, което ти е казал проф. Тодор Кантарджиев – да ядеш лимон със сода, на втория ден си по-зле с гърлото, на третия ден започваш да кашляш, на четвъртия вдигаш температура и на 7-8 ден е вече това, което се пише трагичното за хората с COVID“, каза още проф. Кантарджиев.

„Сега е моментът да се слагат противогрипните ваксини. Даже предложих на Министерството да се продължи програмата, която беше за 2021 до януари 2022, за да може хората над 65 години да се ваксинират за грип безплатно. Ако има епидемично разпространение на грип в нашата страна, това ще е в края на януари и началото на февруари“, допълни той.

Проф. Тодор Кантарджиев приветства и решението на новия премиер Кирил Петков да въведе зелен сертификат за Министерски съвет: „Сега тази мярка ще се възприеме много по-лесно и от останалата администрация.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар