Кантарджиев обещава ваксини за България и половина – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“В момента имаме ваксини за България и половина, заяви професорът. Никога не сме казвали, че някои ваксини са лоши, но има такива, които не са минали още европейска регулация”, заяви той в ефира на Българската национална телевизия.

 

“През този месец двойно, а през следващия и четворно ще се увеличи темпът на ваксинацията у нас”, смята директорът на Националния център по заразни и паразитни болести, и член на Националния щаб.

 

“Ваксините са доказали, че действат”, категоричен е проф. Кантарджиев, който даде като примери за успешна масова ваксинация Великобритания, където вече нямат смъртни случаи, и Израел, където държавата и икономиката се освободиха.

 

Относно отворените “зелени” коридори за ваксинация, той коментира:

 

“Слава Богу, че времето е хубаво, че има ветрец и при тези условия, когато си навън, рискът от заразяване е много нисък.”

 

“В момента за този вирус знаем много повече, отколкото за останалите. Ако преди 20 години беше станала тази пандемия и трябваше след 20 дни да доказваме заразяване… слава Богу, че науката е напреднала”, добави професорът.

 

Според него, кризата у нас се управлявала много добре.

 

“Близо сме до колективния имунитет. Аз мисля, че до края на юли-август вече ще имаме достатъчно хора с имунитет в страната”, смята проф. Кантарджиев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар