Капитализацията на SpaceX е нараснала до впечатляващите 210 млрд. долара 

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

SpaceX на Илон Мъск, аерокосмическа компания, която постигна значителни успехи в областта на търговските изстрелвания, продължава да бъде частна, така че финансовите ѝ резултати рядко се оповестяват публично. Въпреки това се очаква предстоящата сделка за продажба на част от акциите на SpaceX да оцени капитализацията на компанията на 210 млрд. щ. долара.

Тази информация, позовавайки се на собствени източници, е споделена от агенция Блумбърг. Съобщава се, че SpaceX подготвя сделка за продажба на част от акциите си на цена от 112 долара за брой, което позволява да се оцени текущото ниво на капитализация на бизнеса й на 210 млрд. щ. долара. Това е чувствително повече от 180 млрд. щ. долара, наблюдавани през декември при подобна ситуация. Според Bloomberg, подобни условия на сделката превръщат SpaceX във втория най-скъп стартъп в света след ByteDance, чиято капитализация се оценява на 268 млрд. щ. долара. Тази китайска компания, трябва да припомним, притежава социалната мрежа TikTok.

Динамичното нарастване на курса на акциите на SpaceX се дължи на все по-големия интерес на инвеститорите към активите на компанията, но тъй като те не са в свободно обращение, продавачите на ценни книжа в тази ситуация заемат по-изгодна позиция. Освен това настоящото ниво на капитализация на SpaceX ѝ позволява да се конкурира по този показател с много големи публични компании.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар