Демокрация

Капитализмът се изчерпа, започва война за нов световен ред

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основният принцип на капитализма е извличане на печалба и увеличаване на капитала. Основата на финансовия капитализъм е лихвата по заеми.

Но могат ли капиталите да растат безкрайно и може ли финансова система, базирана на лихвите по заеми, да работи безкрайно?

През 20 век капитализмът се развива бързо. Първо, той погълна европейските монархии, унищожени от резултатите от Първата световна война, след това се разви чрез индустриализацията и свързания с нея растеж на производителността на труда, разпространявайки се в по-голямата част от света, до бившите колонии на империите, които се разпаднаха в началото на века.

В края на 20-ти век, с разрушаването на Съветския съюз и социалистическия блок, който покриваше около една четвърт от цялата световна икономика, капитализмът се разрасна, като погълна постсъветското пространство.

Но в началото на 21 век възникна ситуация, когато почти цялото световно икономическо пространство беше включено в глобалната финансова и икономическа система, работеща на принципите на капитализма.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар