Капитанът на кораба

Капитанът на кораба „Царевна“: Всичко е нормално, спокойно (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Капитанът на кораба „Царевна“, който е все още на порта в Мариупол с други четирима от екипажа, даде интервюта пред руски медии и разведе репортерите в кораба, като показа в какви условия живеят моряците, какво си готвят и как минава ежедневието им, докато чакат разминирането на Азовско море в района на пристанището.

Павел Павлов разказва пред репортерите на руските медии „Известия“ и „Звезда“, че е трябвало да останат, за да не спира електрониката на кораба, защото после много трудно се възстановява работата.„Рестартът на електрониката след това е много сложен“, уточнява Павел Павлов.


„Корабът е жив и докато е жив, капитанът остава до края“, обяснява той защо не иска да се евакуира. По плавателния съд има сериозни следи от обстрела.

„Свидетел съм на всички събития, които се случиха на кораба“, казва той и уточнява как на 24 февруари са разтоварили и до момента седят на пристанището. Павлов уточнява още, че новата власт е огледала кораба отвътре контролно и всичко е наред. „Всичко е нормално, спокойно“, казва капитанът на „Царевна“, а репортерът разказва, че петимата български моряци излизат през деня по някое време и дори ловят риба.

Българинът подчертава, че няма проблем с хранителните продукти за тези, които останаха на борда на „Царевна“, след като останалите 15 моряци бяха евакуирани в Донецк и през Сочи се прибраха във Варна с правителствения самолет. Те разказаха, че българската държава им е предложила да се евакуират, пресичайки цяла Украйна, без телефони и багаж, но те са отказали заради риска. Впоследствие сами слязоха от кораба, свързаха се с военните на ДНР и бяха транспортирани до Донецк.

Моряците благодариха на ДНР и РФ, а премиерът и външният министър обвиха пред медиите, че спасителната операция е била дело на българската държава, която поддържала връзка с двете воюващи страни – Русия и Украйна.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар