Карадайъ: Държавата е в колапс – резултат от 10-годишното некадърно управление на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани.

Това каза председателят на ДПС Мусафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие. Той остро осъди направената ретроспекция от Георги Марков и подчерта, че сега темата е създалата се криза и въпросът е защо се е стигнало до тук.

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това е закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени“, коментира Карадайъ и добави, че в стремежа си да се самосъхранят ГЕРБ са направили промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат.

“Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението. Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на управляващите да се поучават от грешките, е свидетелство за невежество. Колкото и пъти да се повтаря една грешка, тя не води до качествена промяна в управленския модел“, заяви още той.

Според лидера на ДПС след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки.

„Интересите на държавата и на хората стоят над интересите на управляващите, за които властта е самоцел. Няма нищо по-естествено от това да се подкрепи правото на живот на всеки човек. Живот в една чиста, здравословна среда. Околната среда има тясна връзка с човешкото здраве и благосъстояние. Чиста среда, с чиста вода и чист въздух осигуряват здравословни условия на живот“, посочи Карадайъ.

Той обяви, че ДПС са адекватни на изискванията за времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии.

Карадайъ обясни, че днешните дебати са за 10-годишната управленска немощ.

„Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време“, призова Мустафа Карадайъ.

Източник: БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар