Карадайъ за задържането на мандата до 15 август: Болшевизъм! Искат да задържат мандат с кръв

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това са познати болшевишки прийоми. Когато една власт се е провалила и тегли държавата към пропастта и когато няма грижа за хората, властта се задържа до кръв.Това сподели пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод решението на БСП да задържи третия мандат до 15 август до избирането на председатели на КЕВР и КПКОНПИ.

“Така беше и по времето на Жан Виденов. Тогава болшевишкият им лозунг беше „Власт без кръв не се дава“ или нещо подобно“, допълни Карадайъ.

По думите му „тази провалена власт е може би най-лошата власт за последните 32 години, дори по-лоша от властта на Жан Виденов“.

Президентът да приложи Конституцията като се съобрази с решение 20 от 1990 г. и час по-скоро да насрочи парламентарни избори. За това призова в декларация от името на ДПС лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

„Изходът е един – незабавно разпускане на НС и предсрочи избори наесен, а не с болшевишки приойми от времето на Виденов да задържат властта. Дори и четворната болшевишка коалиция да излъчи правителство, неговият живот ще е 6 месеца„, прогнозира той. И добави, че тогава, с падането си, те ще хвърлят страната в невиждана бедност, но и в бездната на омразата, отмъщението и реваншизма.

„Има министри, няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа“, смята Карадайъ. И добави, че преговорите за кабинет изкуствено се протакат, за да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясна новата роля на Бойко Рашков и чия бухалка ще бъде в КПКОНПИ, отново в нарушение на Конституцията и законите, настоя лидерът на ДПС. И повтори тезата си, че НС е изчерпано от съдържание, защото вместо да решава проблемите на хората и бизнеса във фокуса му е „завладяване на репресивните органи на държавата за лична полза на изборите“.

За вас „чест“ и „достойнство“ са мръсни думи. Единственото, което има значение са офшорките ви, банковите ви сметки и сделките. С тези нови ценности на промяната направихте Бъгария не по-богата, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки“, обърна се Карадайъ към управляващите. И припомни, че 4 месеца Кирил Петков яростно е защитавал скандалия меморандум с Gemcorp, за да го отмени за една нощ с мотив „да бъде свалена темата от общественото внимание“.Обещаните от Петков и Асен Василев доказателства относно Пеевски така и не се появили, а вчера директор на банка дори е отпровергал техните лъжи.

„Енергетиката в колапс, бизнесът – в ступор, хората – в ужас как ще свържат двата края“, заяви Карадайъ и прогнозира, че Планът за възстановяване, който е застрашен и от липсата на законови реформи, ще бъде орязан с още милиард заради сделката с Gemcorp.

А докато той четеше декларацията си, прекъсвайки парламентарния контрол след излушването на вицепремиера в оставка Корнелия Нинова, в залата липсваха представителите на БСП, ПП и ДБ.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар