Карадайъ истерично: Рашков съблича наши хора и ги поваля на земята под давление на Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Някои съседни страни, членки на ЕС, вече изхарчиха половината си пари от Плана за възстановяване, а ние още не сме си представили фиша в Европа. Имаме нужда от програми за ускорено икономическо развитие, от стабилност, а не от допълнително напрежение с комунистически прийоми, каквито видяхме на изборите през юли. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира действията на служебното правителство. И изригна след регистрацията на Движението в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември:

Той директно обвини президента Румен Радев, който по думите му, съучастничел в полицейски произвол, организиран от МВР шефа Бойко Рашков. „Няма как да не знае как се нарушават човешки права на български граждани – събличане на хора, хора на земята, обиски на домове и автомобили, – на наши областни председатели, членове на местни и общински съвети на ДПС, членове на МДПС, кандидати за депутати, кметове на общини“, отсече лидерът на Движението.

„Независимо дали Радев или Рашков ще ги има, или няма да ги има, България ще има Народно събрание. И в следващите състави на парламента ДПС ще участва с парламентарните и конституционните инструменти всяка полицейщина да бъде проверявана и длъжностните лица ще си понесат отговорността за действията“, обяви Карадайъ.

Предстои онлайн заседание на Централния съвет, на което ще приеме номинациите за президентска двойка и след това ще обяви имената й в срок. Лидерът на Движението уточни, че кандидатът за държавен глава ще е с българско име.

„С най-мракобесните комунистически прийоми не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към политическите опоненти“, обърна се на финала на изявлението си Карадайъ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар