Карадайъ обяви „Капитал“ за организирана престъпна група

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С поредни бисери блесна формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Този път той коментира санкционирания от САЩ по закона „Магнитски“ Делян Пеевски.

Публикуваме уникалните разсъждения на Карадайъ в Хасково, където той бе на предизборна обиколка:

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България.

Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“ е всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ,ЦС, областен, общински съвет, местен съвет.

Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 год , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 99 година и онова което правят го лепят като етикет на нас и ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал“.

„С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо че не печелят избори.“ и продължи. „С анти-ДПС кампания създадоха ГЕРБ и с анти-ДПС кампания ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само информирани и разумни, докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно, защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар