Караджов: Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата, каза министърът в оставка Гроздан Караджов на извънредна пресконференция. Той изцяло обърна твърденията в скандала, че е искал парите за пътищата да бъдат платени без проверка.

„Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс. Историята е показала, че лъжата винаги си остава лъжа“, каза Караджов.

Според него след като премиерът и Асен Василев разбрали, че МРРБ се готви да даде пресконференция, започнали „панически да изпращат имейли на членовете на междуведомствената група“ да подписват доклада.

„Това, че договорите за 2,4 млрд. лв. не са законни строежи по смисъла на закона – това е вярно, аз съм го казвал многократно“, каза Караджов. Той уточни, че те са незаконни, защото към момента на започване на строителството не са имали всички разрешения за строеж.

„Тази комисия не казва тези договори да се развалят за тези строежи, да се обявяват за незаконни. Тази комисия казва да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими“, уточнява Караджов.

Относно по-сериозната задача на междуведомствената комисия – да установи какви пари да бъдат платени към фирмите, Караджов коментира, че експертите отказват да се произнесат и искат сформирането на нова комисия, която да остойности ремонтите.

„Кой ме накара да отпусна тези пари и да минат без контрол към фирмите? Казва се Кирил Петков“, каза Караджов. Той разказа, че в първоначалния документ предлагал дори първите 656 млн. лв. да бъдат контролирани, но това било „задраскано лично от Лена Бориславова“, защото „премиерът се срещнал с пътните фирми и им бил обещал плащания веднага“.

Относно изнесената информация за скъпоструващи стълбове и водосточни тръби, Караджов ги нарече фантазия и каза, че такова нещо в доклада няма.

 

Източници: бТВ, „24 часа“

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар