Караджов попита Петков дали се страхува от служебен кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът Гроздан Караджов попита премиера Кирил Петков дали се страхува от служебен кабинет. Това стана в хода на разискванията по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, предаде БТА.

Повод са изречени от Петков думи към министър Караджов по време на тяхна среща,

в които премиерът, по думите на министъра, посочва „Не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите“. Това е истината за вашия прословут контрол и корупция в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, каза още Караджов.

„Нека да влезе утре който иска ревизор да ме проверява – лист върху лист да не остане. Да не би вас да ви е страх“, попита Караджов.

Премиерът поиска думата. Излизането му на трибуната бе придружено със скандирания от опозицията „Мафия“. Кирил Петков цитира думи на Слави Трифонов, който му казал „Ти нямаш проблем с г-н Караджов, ти имаш проблем с мен, защото г-н Караджов е просто един брокер“.

Вицепремиерът Гроздан Караджов припомни, че разплащането с пътните фирми е било договорено още във времето,

когато Асен Василев е бил служебен министър на финансите, когато заедно със служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова предлага преди да бъдат прекратени договорите за текущ ремонт и поддръжка, договорите да бъдат анексирани и бюджетът да разплати 1,3 млрд. лв. В предложението не пише за контрол, не пише за каквато и да е междуведомствена комисия, припомни Караджов. Той посочи, че тогава Василев не е предлагал никакъв контрол. На 10 септември не ги ли видяхте незаконните строежи. Защо нито една дума не сте обелили – ето я цялата стенограма от 46-ото НС, каза Караджов. По онова време аз не съм бил във властта, дори не съм подозирал, че ще бъда, но мнозина от вас бяха депутати и в оня парламент и вие си спомняте за този скандал, както го определят медиите, каза Караджов.

За мен корупцията си е корупция винаги, независимо от кого се прави,

аз не знам дали това важи и за „Продължаваме Промяната“, но знам, че ако някой прокарва интересите на пътностроителните фирми, това не съм нито аз, нито „Има такъв народ“ и ако някой е брокер, това не съм нито аз, нито ИТН, брокерите сте започнали работа още през лятото на 2021 г. и като ви гледам и досега не сте спирали, каза Гроздан Караджов.

Днес Народното събрание заседава извънредно. Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие към правителството на министър-председателя Кирил Петков. Днес се състоят разискванията по внесеното от парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложение. Опозицията обяви преди седмица, че вотът е за провала на правителството във финансово – икономическата политика. 

Според правилника на парламента гласуването се състои не по-рано от 24 часа след приключване на дебата. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар