Каракачанов изключи отлагане на вота, кампаниите можело да бъдат и онлайн

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не мисля, че се налага отлагане на изборите заради извънредните мерки. Това каза пред журналисти в пазарджишкото село Црънча министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той уточни, че ако е необходимо, може да се спрат предизборните кампании и да преминат онлайн. Каракачанов определи като добри обявените днес мерки на правителството. По думите му, след като има покачване на заболеваемостта, мерките трябва да бъдат наложени.

Каракачанов коментира още, че тези избори ще бъдат странни, каквито са навсякъде по света сега. Според него е трябвало да се мисли за датата на изборите много по-рано, след като сме знаели за пандемията и нейната продължителност.

Военният министър посочи още, че в Българската армия е най-ниското разпространение на Covid-19. В началото на месеца заразените военнослужещи са били едва 5 процента.

Началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов уточни, че около 2000 души са преболедували от коронавируса от началото на пандемията и това не се е отразило на бойната готовност на армията. Приоритетите ни са да продължим с ваксинирането, но това е доброволен акт, каза адмирал Ефтимов. Той добави, че на 100 процента са ваксинирани военослужещите от контингента, който утре заминава за Афганистан. Прави се план за ваксинация и на още около 3000 души, които ще вземат участие в предстоящите международни учения и за тях приоритетно се осигурява ваксина.

В с. Црънча министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри модернизирания учебно- тренировъчен комплекс на Съвместното командване на специалните операции.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар