Каракачанов: Компетентните органи на властта да се заемат със сайтовете за фалшиви новини!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не се осъществява тайно транспортиране на нелегални емигранти от Европа към България.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов преди днешното правителствено заседание, предаде „Фокус“.

Каракачанов посочи, че срещу България се води кампания от фалшиви новини.

„Още преди десетина дни се появи в определени сайтове лъжливата информация, че на българските военни летища кацат самолети, които превозват нелегални емигранти от Германия и от Европа.

Без мое разрешение това не може да се случи. Проверил съм случая – такова нещо няма. Извън самолетите на България и някои самолети на наши съюзници, които изпълняват участие в учения, други самолети не са кацали на нито едно българско военно летище.

Направих проверка през Агенцията за бежанците – капацитетът на лагерите за емигранти е с едва 11% запълняемост, нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 г., когато капацитетът е бил пълен до 103%“, каза още той.

Министърът на отбраната коментира, че правителството трябва да вземе отношение и да разпореди на компетентните органи да проучат кой организира и с каква цел подобна кампания, тъй като по думите му това е наказуемо и е опит да се създава смут. „Това не може да остане безнаказано“, каза Каракачанов.

„Пак повтарям, самолети от нито една държава не са кацали на българско военно летище. Транспортиране на нелегални емигранти от Европа тайно към България не се осъществява. Последната фалшива новина прави следната сглобка – овцете и козите в Странджа се избиват, за да може там да се настаняват нелегални емигранти – това не е така“, каза още Каракачанов.

България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел за транспортиране на мигранти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание във връзка с появила се информация, че се осъществява тайно транспортиране на нелегални емигранти от Европа към България.

„Какви ли неща не чух по тази тема, но не искам да ги коментирам, защото като ги коментирам, почват след това да правят предаване върху тях. И от фалшива новина се транслира по толкова начини, че след това излизат чудовищни новини. Действително си играят със страховете на хората. Ето Испания, Гърция, Италия се договарят, но ние не се месим, това си е тяхна работа“, коментира Борисов.

Той посочи, че България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел. „Нито ни е предлагано – нито за пари, нито без пари. Единственото, по което сме работили активно шест месеца, е Дъблинското споразумение точно по тези въпроси – да бъдат решени справедливо за всички“, обясни премиерът.

Гранични полицаи заловиха каналджии с два джипа и 26 души вътре, каза още Борисов.

„Преди малко представители на ГД „Гранична полиция“ в операция десет дни дебнеха едни каналджии – два джипа с 26 души вътре ги преследваха и заловиха. И сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за сръбската граница. Но каналджии, които там работят, десет дни денонощно дебнеха и дори в преследването един от джиповете се е обърнал, но няма нито загинали, нито тежко пострадали. Справиха се прекрасно“, коментира Борисов.

Премиерът посочи, че мигрантските центрове в България са запълнени едва на 11%. „И тези мои думи се чуват в цяла Европа. И те ще си кажат: „в момент, в който ние се чудим какво да правим със стотиците хиляди и милиони бежанци, България единствена няма“, коментира той.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар