Каракачанов отърва заместника си от затвор за пиянство… Измъкна се с 1000 лв. глоба…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Членът на Европейския парламент от ВМРО Ангел Джамбазки, който беше заловен да шофира под влияние на алкохол, е глобен с 1000 лева, а шофьорската му книжка е отнета за една година, съобщи БТА.

Информацията беше дадена от вътрешния министър Младен Маринов в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата Десислав Чукалов от “Обединени патриоти”.

Джамбазки е бил спрян на 8 декември 2019 г. един час след полунощ за проверка от полицейски патрул и проверен за употреба на алкохол.

Дрегерът е отчел 1,55 процента концентрация на алкохол в кръвта. Полицаите са установили още, че той не е имал у себе си и контролен талон.
Ангел Джамбазки не бил съгласен с резултата от дрегера и поискал да даде кръвна проба. Тя е била взета в болницата в Самоков, а след това изпратена в УМБАЛ „Св. Анна“. Резултатът от нея е бил 1,08 промила алкохол в кръвта.
Т.е., по нареждане на Каракачанов, пробата е манипулирана, защото толкова големи разлики между дрегер и проба не може да има.
Ако бе останал с над 1,5, трябваше да влезе в затвора, и да изгуби креслото си в Брюксел.
Евродепутатът не е обжалвал наложеното му наказание. Той е в очакване на решение на дисциплинарната комисия на Европейския парламент по оплакване на евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг, с които работи в транспортната комисия за расистки коментари. Джамбазки направи връзка с корените на двамата съответно от Мароко и от Турция, в критика по постигнатия от европейските институции компромис за приемане на законодателния пакет „Мобилност I“. Българският евродепутат поднесе извинения в пленарната зала.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар