Каракачанов с опит да помири колегите си в „Обединени патриоти“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Коалицията “Обединени патриоти” е добър пример за обединение на усилията. Разумно и нормално е тя да бъде запазена за следващите европейски и местни избори”, каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде Нова ТВ.

Той коментира появилите се разногласия между партиите в коалицията, породени от различната им позиция по някои законопроекти.

“Моето мнение е да запазим коалицията за предстоящите местни и европейски избори. Ако има някакви противоречия и въпроси, хубаво е да си ги решаваме помежду си”, смята Каракачанов.

Относно изказаното мнение от вицепремиера Валери Симеонов, че премиерът Борисов обслужва определени бизнес интереси, Каракачанов коментира, че това не е вярно.

“И вчера сме разговаряли с премиера по темата. Не мисля, че подобен начин на изразяване на становище е правилен. Казвам го ясно. Ако имаш да казваш нещо, казваш го по друг начин и в друг формат. Когато си в управление, имаш възможност да променяш нещата, но когато си в коалиция, това става чрез диалог”, заяви Красимир Каракачанов.

Той коментира и появилите се в публичното пространство твърдения, че разпространението на чумата по дребните преживни животни в Странджанско е умишлена тайна политика на правителството, която да доведе до обезлюдяването на района и там да бъдат заселени нелегални мигранти.

“Това е кретенизъм, идиотизъм и престъпление. Тиражира се и то от политически фигури. Аз разбирам, че всяка една партия иска да вземе властта, но недейте с непочтени средства, които разбиват държавността. Няма никакви нелегални мигранти, превозвани от Германия или откъдето и да е. Как си мислите, че аз като военен министър ще позволя подобно нещо?”, попита вицепремиерът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар