Каракачанов: Цената на изтребителите ще е по-висота от одобрената но България е богата държава и ще платим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цената на новия боен самолет ще надхвърли одобрената от парламента рамка, стана ясно от друмите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Канал 3.

Във всички случаи ще е над два милиарда лева, но не се разбра дали сумата ще е с над 200, 300, или повече милиона. 

 “Не мисля, че цената ще е много по-голяма. Не е фрапантно голяма разликата в цените, но трябва да седне и да се преговаря”. Нека първо да коментираме кое е по-изгодно”, разясни Каракачанов в ефира на предаването „Беновска пита” по “Канал 3″.

 

Редно е политиците да не започват с „аз искам”, а с това какво могат да направят с другите политици за доброто на България, посочи той.

 

По темата за самолетите трябва да се подхожда от гледната точка на това, добро ли е за България и българските ВВС? Виждаме едно политическо говорене – защо американски самолет? Всеки, които отива да си купи кола, гледа да вземе най-добрата, коментира военният министър във връзка с избора на нови самолети за армията.

 

За критиките президента Радев той коментира, че президентът не е казал, кой самолет е по-добър, а по-скоро критикува самата процедура по избора на изтребители.

Ние, правителството, предлагаме на Народното събрание да ни даде мандат не да сключим договор, а да ни даде мандат за преговори за сключване на договор. И двата самолета, и шведският, и американският надхвърлят цената в рамката. Ако Народното събрание ни гласува доверие, можем да договаряме – ако условията са добри за България, ще сключим договор. Не мисля, че цената ще е много по-голяма. Не е фрапантно голяма разликата в цените, но трябва да седне и да се преговаря. Нека първо да коментираме кое е по-изгодно, разясни Каракачанов.

Четирима министри ще участват в преговорите – министърът на финансите, министърът на икономиката, министърът на отбраната и министърът на външните работи, уточни вицепремиерът.

 

НС има няколко варианта, да ни даде мандат да започнат преговори, или да се върнем в изходно положение и да се изготви нов проект.”, обясни той.

 

По наболялата тема с интеграцията на ромите Каракачанов е категоричен: “Протестите вече са заради проблемите с интеграцията, а не конкретно във Войводиново. Рейнджърът претърпя операция и се очаква другата седмица да бъде изписан.

 

От много години говоря, че трябва да се съборят циганските гета. Бяха похарчени милиарди за интеграция. Голяма част от циганското население става все по-зле. Деца раждат деца и това се е увеличило с 3-4 пъти през последните години. Трябва да решим няколко проблеми – с раждаемостта, с образованието и с труда. Не може да очакваш от население, което живее в бараки, но прави деца неконтролируемо много. До края на януари ще предложа конкретна програма за работа с ромите.
l

 

Очаквайте подробности

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар