Караянчева пак изтрещя: Доходите се покачват, оптимизмът на българите расте

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Честита Нова година, приятели! Изпратихме една добра за България година.“

С тези думи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева започна своя новогодишен поздрав.

„През изтеклите 12 месеца бяхме свидетели и участници и в избори и политически вълнения, и в тържествени моменти като отбелязването на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция!

И през 2019 г. продължи плавното повишаване на доходите на работещите българи и на пенсионерите. Когато на парламентарните избори през 2017 г. обещахме 1200 лв. средна заплата, мнозина не повярваха. Но ето, че това обещание на парламентарното мнозинство е факт година и половина преди поставения срок.

Продължиха заявените мащабни инвестиции в образованието, инфраструктурата, здравеопазването.

Макар и постепенно всичко това се усеща. Бюджетът за 2020 г., който народното събрание прие, е гаранцията за твърдото ни намерение да продължим по този път. Според последните социологически данни оптимизмът на българите се повишава.

Песимизмът макар и с малко се понижава. Да, може би това не е категоричният скок, който бихме искали да видим, но е знак, че страната върви в правилната посока. 1 януари винаги е повод за равносметки и поглед в бъдещето. На всеки 1 януари правим списъци с цели за постигане, върхова за изкачване, недостатъци, които искаме да преодолеем.

Дълбоко в себе си се надяваме, че от първи януари започваме нов етап от живота ни, в който няма да допускаме старите грешки, а ще сме по-добри, по-успешни и по-щастливи. В личен план пожелавам на всички вас да се случи точно това – всичко, което ви тежи, да остане затворено в отминалата година.

Всичко, за което мечтаете, да дойде с новата. Вярвам, че политиките ни ще бъдат още по-фокусирани върху повишаването на благосъстоянието на българските граждани и ускоряване на растежа на икономиката на България.
Дано след 12 месеца на тази дата да се събудим по-смели оптимисти и с по-високо самочувствие. Бъдете здрави, бъдете щастливи, бъдете успешни!

И нека силата бъде с вас!“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар