Кардиналните зодии в астрологията | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според астрологията има четири кардинални знака. Всяка зодия представлява различен елемент, но заедно кардиналните знаци споделят една важна характеристика на личността – те са хора, които инициират големи промени. Научете повече за кардиналните зодии в астрологията.

Кардиналните зодии в астрологията
 © iStock

Кардиналните знаци в зодиака са Овен, Рак, Везни и Козирог. На пръв поглед тези зодии изглеждат много различни един от друг – Овенът е огнен знак, Ракът е воден знак, Везните са въздушен знак, а Козирогът е земен знак. Всички кардинални знаци обаче са инициатори на промяна.

Какво представляват кардиналните знаци в астрологията?

Кардиналните зодии притежават уникални лидерски черти. Те обичат да имат ясна визия, поставят си точни цели и последователно се борят за тяхното изпълнение. Кардиналните знаци имат склонност да влияят върху другите зодии, дори насреща им да стои „по-агресивен“ знак. Това е особено вярно по отношение на емоциите. Кардиналните знаци също така са много проницателни.

Четирите основни характеристики на кардиналните знаци, които ги отличават, са:

  • Кардиналните знаци са известни със своята решителност

Всички хора с кардинални зодии са решителни личности. Те са инициаторите – тези, които започват действието и задвижват промените. Кардиналните знаци съставят планове и постигат дългосрочни цели.

Овен: Овните винаги имат директен подход. Те са импулсивни и понякога дори агресивни. Въпреки това обичат честната игра, когато става въпрос за състезания и конкурентни ситуации. А когато решат, че искат да постигнат нещо, ще дадат всичко от себе си, за да го получат.

Рак: Раците посрещат предизвикателните моменти в живота с настроение, макар че идеално усещат енергията в света около тях. Именно заради своята чувствителност, представителите на зодия Рак имат нужда да се оттеглят и да останат сами – това е техният начин да разберат кой е правилният път от тук нататък.

Везни: Везните са известни със своята емпатия, ето защо не е учудващо, че те решават проблемите с помощта на своята емоционална интелигентност. Представителите на този кардинален знак имат визия как трябва да изглежда светът – те искат да живеят в една справедлива утопия.

Козирог: Козирозите напредват бавно, но стабилно. Обичат рутината и имат стратегическо мислене, което им помага да постигат своите цели. Понякога обаче представителите на зодия Козирог очакват всичко да отговаря на техните стандарти, което може да ги разочарова.

  • Кардиналните знаци са по-емоционални

Всички кардинални зодии са много емоционални, макар че различните знаци могат да дават повече видна изява на определени емоции.

Овен: Овните лесно могат да се превърнат във войнствени личности, които проявяват агресия и гняв. Разбира се, това не означава, че представителите на зодия Овен не могат да показват и положителни емоции – просто гореизброените няма как да не бъдат забелязани от всички.

Рак: Раците са по-меки хора и обичат да изразяват емоциите си чрез грижата за дома и семейството. Този кардинален знак умее да изразява своите емоции и чрез различните видове изкуство.

Везни: Везните умеят да изслушват всички и да отчитат техните емоции, благодарение на своята вродена емоционална интелигентност. За представителите на зодия Везни няма забранена емоция.

Козирог: За Козирозите рутината и традициите са много важни. Ето защо те биха станали силно раздразнителни, ако нещо не се случва по начина, по който е било до този момент.

Добави описание

  • Кардиналните знаци са ориентирани към другите хора

По различен начин всяка кардинална зодия е ориентирана към хората.

Овен: Овните обичат да се обграждат с хора, с които могат да се състезават, както и да се забавляват по нетрадиционен начин. За представителите на този кардинален знак хората и отношенията с тях са начин за по-голямо самоусъвършенстване на тях самите.

Рак: Раците са домакините на зодиака – те се наслаждават на идеята да имат семейство, деца и приятели, които да гостуват за вечеря. Именно Ракът е този, който се ще грижи за всички останали през цялото време.

Везни: Везните винаги попадат в социални ситуации, където могат да дадат своите съвети. Всъщност част от същността на този кардинален знак е да служи на хората.

Козирог: Козирозите обичат семействата си и това е една от причините толкова много да ценят традициите.

  • Кардиналните знаци са по-песимистични

Тъй като кардиналните знаци винаги са заобиколени от хора, в някои случаи това може да им изиграе лоша шега. Обикновено представителите на четирите кардинални зодии „попиват“ емоциите на останалите, които невинаги са положителни. Освен това кардиналните знаци помнят дълго обидите, които са понесли. Най-добре би било за тях да се научат да се освобождават от негативните емоции по-бързо.

Прочетете още:

Каква зодия сте – кардинална, подвижна или неподвижна?

Зодиакална геометрия – защо зодиите са подредени така?

Огън, земя, въздух, вода. Как влияе елементът на зодията?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар