Каримански: Асен Василев е участвал в работна група за българския вариант на „Магнитски“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Научих от колеги, че вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е участвал в една от работните групи, твърди председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански по повод изтеклата информация за български вариант на закона „Магнитски“.

По думите му е била сформирана работна група от експерти от БНБ и МВнР, които му потвърдили, че изтеклите текстове били почти едно към едно с обсъжданите в групата. Притеснението на бившия кандидат за управител на БНБ е, че няма подпис на съставител и вносител на този проект.

 

„Има такъв народ” ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такова е започнало да се натрупва“, предупреди Каримански в ефира на Нова телевизия.

 

Една от темите, по която има публичен спор в рамките на управляващото мнозинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от ИТН натискът отвън ще продължава да се засилва, а в края на юни очаква той да е най-висок. По думите му ако не се подобри диалогът вътре в коалицията и управляващите не съумеят да разговарят с аргументи, управлението ще стане „леко авторитарно“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар