Каролев изригна жестоко: Няма протест в защита на Пирин, протестиращите са активни партийни членове…

Владимир Каролев, Пирин
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма протест в защита на Пирин, защото протестиращите всички са активни партийни членове на партии, които на последните избори взеха по 2-3% и останаха извън парламента.

Не съм виждал тези хора на Пирин. Това каза в сутрешния блок на “България он ер” икономистът Владимир Каролев.

Ако протестиращите си направят труда да прочетат плана за Пирин, ще видят, че въобще няма да има сечене на вековните гори и много други неща.

Само че те не гледат, тъй като болшинството от тях са политици, заяви Каролев. Чуждестранни организации, свързани с околната среда, по този начин се хранят – плащат на зелените организации да прокарват техните тези – да има туризъм в други държави, а да няма в България, подчерта икономистът.

По думите на журналиста Иван Бакалов Каролев неоснователно изключва възможността от чисто сърце някой да защитава природата и политизира протеста. А хора излизат на улицата от чисто сърце и защитават природата.

Хората виждат един нов Слънчев бряг в планината – бетонна джунгла с десетки хиляди легла. В Пирин не е въпросът за втори лифт, въпросът е, че е нерешим проблема на Банско – има 20 000 легла и дори и четири лифта да построят, няма как да качат туристите до пистите.

Това е абсурд и далавера, която има за цел да се продават имоти на чужденци, заяви Бакалов. В България има много други планини, където може да се развива ски туризъм – защо трябва да е там, попита журналистът.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар