Карстова пещера се отвори внезапно и погълна гараж в Смолян

Карстова пещера се отвори внезапно и погълна гараж в Смолян

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Огромна дупка се отвори внезапно под имота на жител на Смолян. Карстовата пещера се е появила пред вратата на гаража му и погълнала част от постройката заедно с пералня, две легла, прозорци, печка и други вещи, съобщи bTV.

Според експерти става въпрос за пещера с дълбочина десетки метри. Димитър смята, че е имал огромен късмет, защото случайно обърнал внимание на дупката, която първоначално била широка половин метър, и не предполагал за страховитата ѝ дълбочина.„Можех да потъна. В последния момент забелязах, че нещо не е наред пред гаража. Тъкмо бях тръгнал да отключвам вратата“, разказва пред медията Димитър Илиев.


Улицата, на която живее, минава над пътния тунел от Околовръстното на Смолян. Засега не е ясно дали отворилата се карстова пещера не заплашва съоръжението, което е 70 метра по-надолу.

Днес следобед геолози направиха оглед на мястото. Общината се опита с камера на ВиК за обследване на тръби да заснеме първите метри от пещерата. Камерата обаче се оказа недостатъчно преходна.

От общината алармират държавата да помогне за прецизно обследване.

Не е ясно дали пещерата няма да се разшири и погълне други имоти и дали е безопасно премахването на близката складова постройка.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар