Карта на Индия без Кашмир създаде проблеми за шеф от „Туитър“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Администраторът на „Туитър“, отговарящ за Индия, попадна под ударите на закона за втори път този месец. Този път причината е публикувана в социалната мрежа карта на Индия, на която двата спорни района Джаму и Кашмир и Ладах са показани като отделни държави, предаде ДПА.

Вчера въпросната карта е била премахната от платформата. Но Суреш Кумар от полицията в щата Утар Прадеш каза, че администраторът Маниш Махешвари и един друг служител на „Туитър“ са били санкционирани по текст от наказателния кодекс на Индия. „Жалбоподателят, местен юрист, отбелязва, че неточната карта е накърнила неговите и на други индийци чувства. Започнахме разследване и ще предприемем необходимите действия“, поясни полицаят.

Миналия месец Махешвари бе викан в полицията на Утар Прадеш, защото не бил предотвратил разпространяването в „Туитър“ на видео, което било предизвикало сектантски раздори в Индия.

Кашмир е деликатна тема за правителството в Делхи. Индия и Пакистан контролират части от района, но и двете държави твърдят, че той е под техен суверенитет. Индийското правителство редовно заклеймява медийни организации, които публикуват карти на Индия, без да включват Кашмир, припомни ДПА.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар