Картелът вдигна цената на горивото ден след скока, цяло лято не свали с падането на котировките

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Картелът, който само Комисията за защита на конкуренцията – с член подсъдимата Анна Янева на Нинова и Р.Овч. и председателствата от майката на депутата Ал. Ненков – не забелязва, вдигна само 2 дни след ръста на цените на петрола котировките на горивата по бензиностанциите с 2 процента.

В деня, в който петролът второ денонощие пада. В същото време цяло лято той се сриваше – максимално с 15%, от което не последва обаче снижаване на цените по бензиноколонките у нас.

Не стига това, ами дизелът, който в цяла Европа е с по-ниска котировка от бензина – разликата е 10% (би трябвало да 23 стотинки по-малко), стана по-скъп. А знаем, че той е отпаден продукт от бениза.

Кое още го сваля по цена в ЕС? За първи път в историята продадените в Евросъюза електрически автомобили са повече, отколкото дизеловите. Апропо, Комисията за защита на потребителите, която също има правомощия по казуса, а мандатът й изтече преди повече от година и половина – на 27 март 2020 г., също е пас. От какво ли са мотивирани членовете на „независимите” органи? Във втория случай въпросът е и към служебното правителство, което вече 4 месеца неглижира този въпрос. Започваме да мислим, че може и да не е случайно.

Кристиян Георгиев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар