Каскет Гешев пере най-добре

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невинен дори при доказване на вина – това е основният принцип на работа на прокуратурата, когато става дума за Бойко Борисов и кръга около него.

Даже когато рекетирани от властта бизнесмени проговарят пред парламентарна комисия, реакцията е, че това са просто твърдения. И повече от седмица по-късно прокуратурата се сеща да поиска показания, макар че материалите веднага стигнаха до тях.

Прокуратурата не иска да разкрие коя е Мата Хари и от къде са пачките евро и кюлчетата злато в премиерската спалня вече почти година. Гешев постоянно обяснява и в България, и в европейските институции как “проверява” снимките , а Борисов – как знае коя е “прекрасната госпожа”, но реални разкрития не следват.

Независимо кой е главен прокурор, вече десетилетие подходът на прокуратурата е “ни чул, ни видял” и спрямо записите с гласа на Бойко Борисов. Независимо дали са разговори за удар срещу неудобни или за подкрепа на “наши” бизнесмени.

Главният прокурор години наред си затваря очите за къщата на Борисов в Барселона, за която в Испания се води разследване за пране на пари. За зависимостите на Горанов, за твърденията на Васил Божков, че всеки месец е плащал отчисления на премиера и на финансовия министър… За къщата – палат на шефа на правителствения пресцентър при Борисов…

Прокурорски действия липсват, но заканителните думи са много. Гешев хвърля цялата прокурорска мощ не да разкрие истината за връзките бизнес-власт.

И да защити специализираните органи бухалки.

segabg.com

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар