Като златна мина излезе да боядисаш в синьо и зелено асфалта на половин София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Като златна мина излезе да боядисаш в синьо и зелено асфалта на половин София. Едва ли са много сферите, в които толкова малко инвестиции носят толкова много печалба. Ръководството на Столичната община залага именно на лесната работа с максимална полза.

Защо ѝ е на кмета Йорданка Фандъкова да строи скъпи общински паркинги, да измисля иновативни формули за ефективно управление на градския транспорт или за привличане на повече пътници в него. Далеч по-просто е да превърне огромна част от града в зона за платено паркиране, а в касичката да капят по левче-два на всеки час. Така, капка по капка, хазната се пълни без никакво усилие. Затова никой не вярва вече на фалшиви мотиви и цели – въвеждане на ред в паркирането, премахване на задръстванията, ограничаване на автомобилите в центъра или опазване на околната среда. Целта е просто печалба.

В същото време не е много ясно къде отиват милионите, трупащи се от паркиране. Но добре знаем къде не отиват. Не отиват за подобряване на градския транспорт. Не отиват и за нови паркинги, каквото е изначалното предназначение на събраните такси. Не отиват и за подобряване на чистотата на въздуха. Но вероятно с новосъбраните налози ще се прави опит да се спасяват закъсалите транспортни общински дружества, които едва се държат през последните две години. Така че, ако досега черната дупка беше любимата общинска фирма „Център за градска мобилност“, сега дупките станаха повече.

А вместо на година по лъжичка, Фандъкова да вземе да боядиса всичко до Околовръстното наведнъж, за да свикнат рязко столичани с новия данък. За общината ще е още по-доходно.

автор: Деси Велева

https://duma.bg/

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар