Като не става “Фолксваген”, поне фарове за Мерцедес да произвеждаме… Кой ти ги дава!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Пътят Пловдив-Асеновград стана много хубав. От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища.

За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят.

Сега, когато почнахме пътя Ботевград – Мездра и ремонта на АМ “Хемус”, инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нова фирмена база за производство на автомобилно осветление край Куклен.

“Упрекван съм в добросъседството, което имам към съседните ни държави. От 1934 г. в Турция са започнали да работят с “Мерцедес”. Вижте колко години са пред нас в производството на такива авточасти.
Само преди седмица открихме над 200 работни места в нов завод на “Бош”.
Софтуерът на всички електрически автомобили ще се правят в България.
Тук ще се измисля и дизайнът на няколко модела автомобили.
60 млн. евро продукция – това са 120 млн. лв. за износ”, похвали се Борисов.
Той изтъкна, че това е най-сладкото за една държава.
“Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина”, посочи бе Борисов.
Премиерът на страната допълни, че продължават да строят.
За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали и халета са.
Не ви ли е драго?!
На мен ми е драго.
Идват хората и казват: Благодаря на държавата и общината, това са добросъседските отношения, подчерта още премиерът и призова да се стягаме и да работим здраво.
Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България. Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът Борисов. Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.
„Когато сте идвали насам, сте видели колко много заводи се строят“, отбеляза министър-председателят Борисов и добави: „За мен е важно, че общината и държавата са осигурили всички условия. Това са работни места, това е БВП“.
Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като специално акцентира върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив.
„При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане в страни. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема“, каза още премиерът Бойко Борисов.
„Одело България“ ЕООД е компания, занимаваща се с производство на осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната, фирмата получава Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерство на икономиката.
„Одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини.
Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро – инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.
“Ако парите в хазната са такива отиваме на 2 млрд. излишък и ще говорим пак за летището в Пловдив. Това не е предизборно, аз съм го планирал и знаете, че каквото сме казали, сме го направили”, допълни премиерът.
Производствената база на турската компания “Одело Фарба България” ще заработи в индустриална зона „Капсида“ в Куклен. Борисов бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и посланика на Турция в България д-р Хасан Улусой.
Първата копка беше направена през лятото на 2018 г. Инвестицията, която ще се влага поетапно в три завода до 2023 г., е в размер на 40,6 милиона евро, а общият брой на наетите ще е 400 души.
Oбщaтa плoщ нa пapцeлa e 92 000 квaдpaтни мeтpa, кaтo пъpвият зaвoд e въpxy 23 000 квaдpaтни мeтpa. Дo кpaя нa 2024 гoдинa тpябвa дa бъдaт гoтoви втopият зaвoд, кaктo и пpoизвoдcтвeнa бaзa зa eлeктpoникa плюc пapк зa пoддocтaвчици.
“Одeлo Фapбa Бългapия” e чacт oт Вауrаktаrlаr Grоuр. Оcвeн “Мерцедес” сpeд ocнoвнитe му клиeнти са “Ауди”, “Бентли”, “Порше”, “Волво” и др.
Източник: Епицентър; заглавието е редактирано

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар