Кирил Петков

Кат Русия няма втора и като посланик Митрофанова също!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За антируските си изблици и словесни бисери К.П. сигурно получава потупвания по рамото от Вашингтон и Брюксел, но му напомняме, че не е генерал-губернатор на чужда служба, а премиер (в оставка) на суверенна и парламентарна държава с 1300-годишна история!

Кат Русия няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата подпора,
тя е нашта висота!
Руска сила, руска воля,
руска кръв и руский пот
ще избавят от неволя
наший падналий народ….
…русците са наши братя,
наша плът и наша кръв.
Това са думите, с които се обръща към руския народ патриархът на българската литература Иван Вазов. Няма съмнение, че премиерът Кирил Петков не познава това стихотворение, което е формирало генетичния код на поколения българи. Всъщност той сам се похвали, че е бягал от часовете по руски език (голямо геройство пред Херо Мустафа!) и невръстен е напуснал родината. Т.е. К.П. е продукт не на българската, а на англосаксонската образователна система. И тъй като не е чел внимателно нито Вазов, нито Паисий, което личи от начина, по който обслужва антибългарски интереси, свързани с ветото за Северна Македония, ще му припомним реални факти от българското летоброене.

Още от средните векове България и Русия са дълбоко духовно и политически свързани! От нас русите са получили кирилицата, православието и светите книги, а вярата в „Дядо Иван“ е упованието на българина през петте века чуждо иго. От Русия по-късно получихме свободата и държавността си, а в средата на ХХ век – освобождението от фашизма и огромна стопанска помощ, която създаде основите на ефективна социална държава, заела 27-о място в класациите на ООН за развитие. Космическа държава, създала ядреноенергийна и индустриална мощ, подготвена и оборудвана армия, необятни пазари за българските стоки и земеделска продукция. Затова братските чувства към Русия и руския народ са реален и незаобиколим фактор в България от векове. И това е въпреки някои разминавания между нас след Освобождението и въпреки 30-годишния политически, пропаганден и икономически натиск за скъсване на връзките с Русия и изхранваните от САЩ и Брюксел русофобски елити, назначени във всички партии, институции и спецслужби. Ето защо  не е случайно, че според европейски и нашенски социологически изследвания, дори в днешното сложно време, българският народ остава най-русофилски настроеният в Европейския съюз, а 80% от нас не желаят да изпращаме оръжия за Украйна и да се намесваме в конфликта.

Това, че с пещерна русофобия К.П. няма да спечели доверието на българското общество, е ясно и не е единствената му грешка, довела до краха на неговия кабинет и „Продължаваме промяната“. Защото каква промяна видяхме и какъв „нов” морал? Може би беше проведена реална битка с корупцията? Или беше реабилитиран парламентаризмът? Нищо от тези обещания не се случи.

Зад „новия морал” (всъщност има просто морал) прозират корупционните действия на тази шуробаджанашка власт. Те са свързани с комисиони на посредниците, от които България купува газ, с риска за студена и гладна зима, растяща инфлация на фона на многомилиардни държавни дългове (въпреки обещанието на Кирил и Асен да не се взимат нови заеми), които се харчат неясно как. С войната, която тази власт поведе с достойния български президент Радев, съдебната система, синдикатите и бизнеса. Картинки, познати от началото на 90-те, когато демокрацията ни бе незряла, елитите неопитни, а обществото затънало в разделение. Няма нито един антикорупционен закон или реална, а не лозунгаджийска ревизия на управлението на ГЕРБ. Без думи оставаме за откровената лъжа, че не продаваме оръжия за Украйна, или покупко-продажбата на депутати, които трябва да подкрепят властта на К.П., за да продължи обществената агония.

Най-тъжното е, че в опита да съхрани властта си К.П. си позволи, противно на дипломатическите правила и традиции, да обвини за вота на недоверие не само лидерите на опозицията, но и посланика на Русия Н. Пр. Митрофанова, без нито едно доказателство или аргументи!?

Елеонора Валентиновна е доказан професионалист с огромен дипломатически опит, голям руски патриот и искрен приятел на България и нашия народ. Тя следва модерната руска дипломатическа доктрина, формирана от акад. Евгений Примаков, реализирана днес от големия държавник и външен министър Сергей Лавров, която изключва намесата в делата на други държави. Вярно е, че К.П. и компания от собствен опит знаят как други посланици от колективния Запад имат друга доктрина, която се стреми към глобална доминация и еднополюсен свят и се месят ежедневно в управлението на България.

При ПП и К.П. стана традиция българският парламент да приема и ратифицира писани в чужбина решения – т. нар. френско предложение или желанието на украинския посланик България да ремонтира оръжия на режима в Киев. Слугинажът, осъществен от правителството на К.П., е чудовищен и унизителен. Но по отношение на посланик Митрофанова Петков наистина сбърка адреса.

За антируските си изблици и словесни бисери К.П. сигурно получава потупвания по рамото от Вашингтон и Брюксел, но му напомняме, че не е генерал-губернатор на чужда служба, а премиер (в оставка) на суверенна и парламентарна държава с 1300-годишна история! В новата ни политика няма правителство, което да е посрещнато с толкова надежда и доверие, а половин година по-късно да бъде изпратено с разочарование и омерзение от повечето българи с изключение на малки – глобалистки, национално нихилистични, джендър ориентирани и русофобски – агитки…

На агонията трябва да бъде сложен край, а новото правителство да посрещне с компетентност и ясна програма предизвикателствата пред България – социално-икономическата криза, подготовката за тежката зима, нормализация на българо-руските отношения, излизане от „Клуба на ястребите“ и заставане в редицата от държавите, които пледират за диалог с Москва. Формирането на нова и балансирана външна политика в променящия се многополюсен свят, защитата на националния интерес и  грижа за социалното оцеляване на българите, реална ревизия на корупционните модели „ГЕРБ“ и „Харвард“ – това следва да бъде пътят пред България.

Проф. Светлана Шаренкова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар