Кеворк Кеворкян

Кеворкян за Кирил Петков: Това момче дрънчи всеки ден на кухо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тия дни премиерът ПростоКиро пак разсмя парламентарната зала:

обясняваше нещо и каза, че няма да действа лаангро. Разбира се, имаше предвид ангро. И депутатите започнаха да се кикотят – те упорито не искат да свикнат с неговия полусуров/алангле български език.

А в него има безспорни шедьоври – например, когато Киро прогнозира, че в Украйна няма да има война, и каза – „Не дранчи на война“.

Оттогава този езиков сиромах не е спрял да „дранчи“ – и то на празно.

В много редки случаи езикът му става донейде ясен – например, когато нарича депутат на коалиционните си партньори „педераст“.

И сега казал, че няма да действа „лаангро“, тоест ангро/на едро, в преносен смисъл – слепешката, на доверие. Пак ни будалка – точно така ще действа. Всичко при него е алангле и това е нормално, когато самият премиер е алангле, полусуров, недонаправен.

И няма никаква възможност да бъде ремонтиран. Дори неговият ортак – министърът на иновациите Лорер не може да го подобри – може би затова все гледа гузно.

Алангле премиерът ще продължава да действа ангро.

Един пример: Аланглето вдигна врява до небето, че е подписан меморандум за чуждестранна (американска) инвестиция от 1 милиард долара за зелена енергия. Сетне се оказа, че, всъщност, сме чули залпът на крайцера „Аврора“,  понеже се появиха съмнения, че въпросният милиард всъщност е руски.

„Е, голяма работа – рече Аланглето – това е само един меморандум, нищо повече“. Ето, така се измъква той от всяка скандална ситуация и я оставя полусурова.

Лошото е, че и някои от избранниците му също са алангле. Избрани са сякаш от пиян слепец. Алангле премиер, алангле министри, алангле управление.

Весел живот за останалите. А кои са те? Всички ние, които позволяваме скотските упражнения с властта на недопечени хора.

Съвсем ще идиотизират държавата. Вижте какъв невнятен тип е министърът на културата. Той дори не е алангле. Той се държи като един суров бут. Може би свински. Отвратително е селфито, което си е направил. А сега се оправдава, че ни тествал – той, който е едно нищо.

Горката ни култура: трийсет години я разчекват на „лява“ и на „дясна“, събарят паметници и се опитват да наложат нови,

касапят я безогледно – за кеф на нищожествата.

И накрая си намериха и подходящия министър: тествал ни с едно безсрамно изстъпление, за да види как ще го оценим – като идиот или като пълен идиот.

А Урсула фон дер Лайен цъфна в София и връчи на АланглеКиро одобреното българско предложение за участие в Плана за възстановяване.

Той пък пак не пропусна да каже нещо алангле за корупцията. Пък Урсула изобщо не се сети да го пита: не е ли форма на висша корупция Брюксел да одобрява предложение, за което българското общество не знае нищо-нищичко. И то, направено от хора-алангле. Само далаверата им ще бъде добре изпечена.

Между другото, онзи милиард е заложен в предложението, и то тъкмо за един съмнителен проект – завод за батерии. Отначало ще бъдат похарчени чужди пари или държавни – това ще бъде честна игра с фалшиви карти. Сетне те ще бъдат възстановени от Брюксел.

Докато Урсула и Киро си разменяха недопечени думички, от телевизионния екран се чу репликата „Обещанията трябва да се изпълняват“ – това по повод ветото ни над Северна Македония. Чии обещания? Щом го казва Урсула, значи не са на Брюксел – тя няма да се обяснява пред нашите аланглета. Чии са тогава?

И Господ няма да ви прости, ако изтървете АланглеКиро да направи някоя ангро-глупост – и да вдигне ветото.

Нищо, че се кълне, че няма да го направи. И клетвите му са алангле.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар