КЕВР заплаши „Булгаргаз“ с глоба, нямаме синьо гориво за септември и октомври

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със спор и закана за глоба към „Булгаргаз“ Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди поисканото от държавното дружество поскъпване на газа с 60% от август. Окончателното решение регулаторът ще обяви в петък, а най-вероятно предложението ще бъде прието.

 

В сблъсък влязоха председателят на енергийния регулатор Иван Иванов и изпълнителният директор на газовото дружество Людмил Йоцов. Всичко започна с остри критики от страна на Иван Иванов относно действията на дружеството след предупреждението на „Газпром“ за спиране на доставките на синьото гориво.

 

„До последно не вярвахме, че ще ни спрат доставките на газ, защото платихме. Мислихме, че е шега“, каза Йоцов.

 

От „Булгаргаз“ обясниха, че все още не са осигурени всички необходими количества природен газ за месеците септември и октомври. Притеснения бяха изразени и за това кога страната ни ще може да използва на практика газовата връзка с Гърция.

 

„Аз лично много се надявам от 1 октомври връзката да започне да действа, но от това, което сме говорили с нашите партньори по договора, те трябва да извършат съпоставки, проверки… Може да решат от 1 ноември да са доставките“, заяви Йоцов.

За бъдеще се водят разговори с американска компания за алтернативни доставки. А преди заседанието Мая Манолова и симпатизанти на „Изправи се.БГ“ донесоха студени радиатори пред комисията. Бившият омбудсман поиска детайлно разглеждане на договора с „Газпром“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар