КЕВР: Поскъпване на тока ще има, но не и драстично – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повишение на цената на тока от лятото може и да има, но в никакъв случай няма да бъде драстично. Това стана ясно на извънреден брифинг на Комисията за енергийно и водно регулиране. От там бяха категорични, че няма да допуснат рязко поскъпване на електроенергията от 1 юли.

Трите електроразпределителни дружества у нас – ЧЕЗ, ЕВН и “Електроразпределение Север” (новото име на “Енерго-Про” – бел.ред.), обявиха по-рано днес, че ще искат нови цени на тока. Официално обаче все още не са внесли предложенията си. Според правилата това трябва да стане до 31 март. От съобщенията им обаче става ясно, че по-скоро заявленията им ще са в посока повишаване на цените.

“Едновременно с това, че поради продажбата на ЧЕЗ цената рязко ще се повиши… това са спекулации. Ако някой иска да реализира политически проекти чрез цената на ЧЕЗ, няма как да се случи това. Нито кредитите, нито лихвите са ценообразуващи”, категоричен бе председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от бТВ.

Той уточни, че за момента не може да каже какво ще е увеличението на цената на тока. Но това ще бъде възможно след 31 март, когато постъпят заявленията на ЕРП-тата. “Всяка година дружествата искат голямо увеличение, но ние не се съгласяваме”, допълни той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар