Кирил Петков

Киворците вън! Почти целият управленски състав на „Булгаргаз“ е сменен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителство сменява целия ръководен състав на „Булгаргаз“, съобщава бТВ, позовавайки се на подадено заявление в Търговския регистър. Новината е потвърдена от говорителя на кабинета Антон Кутев.

За нов шеф на обществения газов доставчик е назначена Деница Златева – дългогодишен кадър на БСП и бивш служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС. Тя бе част от екипа на Сергей Станишев.

Освен Людмил Йоцов, който беше шеф досега, обаче са сменени и всички други членове на борда. На тяхно място ще бъдат назначени Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Валентин Синабов. Последният е бил част от друга държавна компания – „Булгартрансгаз“. В „Булгаргаз“  обаче остава Иван Топчийски.

Промените все още не са одобрени от Агенцията по вписванията.

Роката е напълно очаквана, особено на фона на тежките критики, които служебният кабинет и лично президентът Румен Радев отправиха към състоянието на българската енергетика. Ръководството на „Булгаргаз“ бе обвинено и че е купувало скъп газ през посредници, че не е успяло да осигури сигурни и евтини доставки до края на годината и че едва ли не само е спряло газа от „Газпром“.

Въпреки това в протокола от заседанието на Българския енергиен холдинг, който е номинален собственик на активите на „Булгаргаз“, не се посочват мотиви за смяната.

Една от темите, по които този състав, назначен от правителството „Петков“, бе най-уязвим бе именно управлението на Людмил Йоцов. Той зае поста буквално дни след като беше напуснал енергийната компания „Мет енерджи“. Малко по-късно тя бе един от търговците, които помогнаха на „Булгаргаз“ да достави синьо гориво до страната ни.

Очаквайте подробности!

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар