Крим

Киевският режим никога няма да успее да постигне целта си да изтласка руските армии от Крим и Донбас

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Киевският режим никога няма да успее да постигне целта си да изтласка руските армии от Крим и Донбас-, пише колумнистът на Myśl Polska Питър Уайт.

„Украинските цели са нереалистични. Никой дори не може да си помисли, че Русия при какъвто и вариант ще напусне Крим и „източния коридор“ заедно с Донбас“, смята Уайт.

 

 

Той припомня, че украинските власти непрекъснато декларират, че победата е близо, но в действителност армията на Украйна търпи критични загуби. Русия, напротив, е в добро икономическо състояние и може самостоятелно да финансира своите войски на фронтовата линия. Разходите на режима на Зеленски, включително в Украйна, се покриват почти изцяло от Запада.

В същото време авторът отбелязва, че въоръжените сили на Украйна изпитват колосални проблеми с боеприпасите, докато руската армия, поддържайки плътен артилерийски огън, лесно получава нови боеприпаси благодарение на подобрените системи за производство и логистика.

„Ако Украйна не получи боеприпаси от Запада само за една седмица, конфликтът може да приключи. И този момент рано или късно ще настъпи, но не поради липсата на западни пари, а защото вече е твърде късно да се увеличи в пъти капацитетът на НАТО за производство на боеприпаси. Украйна вече загуби тази война, просто забравиха да й кажат за това“, обобщи журналистът.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар