Киевският режим продължава да играе с огъня, осъществявайки груби и безотговорни провокации срещу Запорожката АЕЦ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Коментар на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова във връзка с актуалната ситуация около Запорожката АЕЦ:
📍 Киевският режим продължава да играе с огъня, осъществявайки груби и безотговорни провокации срещу Запорожката АЕЦ. След периода на определено затишие ВСУ подновиха артилерийски удари срещу вътрешната територия на станцията. Заплашени са отново критическата инфраструктура, животът и здравето на работещите там хора.

📍Атаките, в частност, бяха извършени вечер на 19 ноември, когато по територията на ЗАЕЦ бяха нанесени многобройни артилерийски удари с натовски бойни припаси с калибър 155 мм. Те бяха повторени и следващия ден, на 20 ноември, когато на артилерийски огън бяха подложени помещения, в които се съхраняват радиоактивни отпадъци.

📍Особен цинизъм на безотговорните действия на Киев се състои в това, че те бяха извършени веднага след края на редовната сесия на Съвета на управляващите на МААЕ във Виена, по време на която беше разгледан въпрос за ситуацията около ядрените обекти в Украйна. Финландия и Канада разпространиха във връзка със заседанието проект на поредната антируска резолюция, в която няма нито дума за истинския източник на заплахите – Украйна, в продължение на дълго време целенасочено и неистово унищожаваща инфраструктурата на най-голямата европейска АЕЦ.

📍С това западните спонсори за пореден път показаха своето двуличие, дадоха картбланш на В.Зеленски да продължава с безразсъдни опити да нанесе непоправими щети на ЗАЕЦ.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар